Kategorie
 
 
 
 
 

Jak doručujeme kola

Těšíte se na nové kolo a už se vidíte, jak si vychutnáváte první jízdu s větrem za zády? S kolem od nás to půjde rychle. Kola zasíláme poskládaná a seřízená. Kvůli bezpečné přepravě je zasíláme v krabici, přičemž musí být řídítka uvolněná a stočená a pedály odmontované, jsou přiloženy k kole v tašce. Aby byla jízda na kole bezpečná, řídítka prosím dotáhněte a pedály namontujete ve směru jízdy. Jsou to dva důležité, ale jednoduché úkony a přinášíme vám návod, jak je bezpečně provedete i doma.

 

Celý proces od vaší objednávky až po jízdu vypadá následovně:

1. objednávka kola - pokud je kolo skladem , během pracovní doby naši kolegové usilovně pracují na tom, abychom ho co nejdříve posunuli dopravci na doručení. V první řadě kolo poskládáme a zkontrolujeme (většina kol je již poskládaná). Pokud kolo objednáváme, než k nám přijde, a než ho složíme a nastavíme, uběhne většinou 5 až 10 dní. O tom Vás budeme přesněji informovat během potvrzení objednávky.

2. příprava kola k odeslání - zkontrolované kolo posuneme ze servisu do oddělení prodeje, kde vypíšeme záruční list a napíšeme Vám mail, že kolo odesíláme. Než přijede kurýr, stočíme na kole řídítka, odmontujeme pedály a zabalíme ho do krabice.

3. kolo cestuje , kurýr Vám sdělí přibližný čas dodání a poté Vás bude telefonicky kontaktovat při příjezdu na zadanou adresu.

4. když si kolo převezmete , zkontrolujte prosím, zda není balík poškozen. Pokud ano, pořiďte fotografie a co nejdříve nás kontaktujte. Věříme ale, že balík Vám přišel v pořádku a Vy si rozbalujete vytoužené nové kolo!

5. po rozbalení kola namontujte pedály , bývají označeny L - levý pedál a R - pravý prodál. Oba pedály se montují ve směru jízdy , tedy dopředu, a použijete k tomu vidlicový klíč č.15 (většinou).

6. nyní věnujte pozornost řídítkům . Nejjednodušší je dotáhhnete tak, že kolo chytíte předním kolem mezi nohy, budete stát naproti němu, a řídítka nastavíte do pravého úhlu s rámem (od oka :). Imbusovým klíčem dotáhnete hlavové složení tak, že když budete chtít radítky pohnout doprava nebo doleva, nepůjde to, dokud budete pevně držet kolo mezi nohama. Většinou se využívají klíče 4, 5 nebo 6mm.

Obrazový pomocník:

Dotahování pedálů

dotahování pedálů

Nastavení a dotahování řídítek (představce) shora

nastavení řídítek

Nastavení a dotahování řídítek (představce) zboku

7. Přední kolo
Pokud je to kvůli velikosti kola nutné, v některých případech musíme sundat přední kolo, aby se vešel do krabice – na kolo se uchycuje jednoduše pomocí rychloupínáku bez jakékoli nářadí.

8. a můžete vyrazit!

Spolu s kolem Vám doručíme záruční list i návod k jeho obsluze , buď originál o výrobce, pokud jej dodává, nebo náš vlastní. Tipy na doplňky k kole, nebo na jeho údržbu a základní servis naleznete v našem blogu .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze